Een 110-jarig bestaan verdient meer dan slechts een speciale uitvoering met een onoriginele naam – zeker als je een prestigieus merk als Bugatti bent. Tuurlijk, de Bugatti Chiron Sport ‘110 ans Bugatti’ ziet er lekker uit, maar zo makkelijk maakt het merk zich er niet van af. Het internet gonst nu met geruchten over een tweede verjaardagscadeau: de duurste nieuwe auto ooit.

Volgens TheSuperCarBlog onthult Bugatti op de Autosalon van Genève in maart een one-off met een waarde van 16 miljoen euro. De duurste nieuwe auto is voor Dr. Ferdinand Piëch, de oude opperbevelhebber van de Volkswagen Groep, die inmiddels 81 jaar oud is. Een soort Piëch de résistance.

Specificaties zijn niet bekend, maar de site verwacht een heftig verbouwde Chiron. Een soort Divo dus, maar dan nog eventjes drie keer zo duur. Zoek het dus in de richting van een W16-motor met vier turbo’s, rond de 1.500 pk, een heftige koolstofvezel koets en dure materialen voor het interieur.

Wat is nu de duurste nieuwe auto?

Officieel is de Pagani Zonda HP Barchetta de duurste nieuwe auto die ooit werd gemaakt. Het merk bouwde slechts drie exemplaren, waarvan eentje in het bezit blijft van Horacio Pagani zelf. Deze auto kostte 15 miljoen euro. Officieel is het de laatste Zonda ooit gebouwd – al is het woord ‘laatste’ vrij te interpreteren. We sluiten niet uit dat er nog eentje komt.

Daarvoor was de Rolls-Royce Sweptail de duurste nieuwe auto: de autobouwer uit Engeland vroeg er iets meer dan 11 miljoen euro voor. Van deze bijzondere Rolls bestaat één exemplaar. De opulente bak behoudt in ieder geval de titel voor ‘grootste glasdak ooit op een auto’. Het is iets…

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)