Al langere tijd was bekend dat Cadillac met een kleiner model onder de CTS zou komen, en vandaag werd het eerste tipje van de sluier opgelicht. Niet in de vorm van een koplamp of deurgreep – dan hadden we ‘m lekker in de mailbox laten liggen – maar met een duister plaatje dat makkelijk wat lichter gemaakt kan worden (zie dit plaatje, met dank aan Jalopnik, want zo goed kunnen wij ook weer niet photoshoppen).

Zie hier dus de ATS, de kleine Caddy die moet gaan concurreren met auto’s als de BMW 3-serie, Audi A4 en Mercedes C-klasse. Ja, dat probeerden ze al eens eerder met de BLS, die eigenlijk een Saab was met een Cadillac-neus, maar deze keer lijkt er wat beter over het concept te zijn nagedacht. Zo krijgt de ATS achter- of vierwielaandrijving en zal hij naar verwachting met vier- en zescilinder benzinemotoren te bestellen zijn. Als GM slim is, lepelen ze er ook een flinke diesel in voor Europa.

De nieuwe Cadillac komt naar verwachting volgend jaar zomer op de markt. Naast de ATS wordt er ook nog een grote full-size sedan verwacht, XTS genaamd. Maar of die in Europese showrooms komt te staan, valt nog te bezien.

Advertentie

Reacties

Advertentie