De Celestiq is anders dan alles wat Cadillac hiervoor heeft gemaakt. Het is niet zomaar een luxe auto – het is een ultra-ultra-ultraluxueuze auto die aan de hand van de persoonlijke wensen van de klant wordt gebouwd. De Celestiq is dus niet zomaar een Cadillac onder de Cadillacs: hij is de Rolls-Royce onder de Cadillacs. Het is dan ook vrij logisch dat de Celestiq ongeveer even duur is als een Ghost.

Cadillac maakt deze week bekend dat de eerste klanten hun Celestiq mogen gaan samenstellen. Daarbij krijgen ze hulp van een persoonlijke assistent en de ontwerpers van het bedrijf. Zo’n beetje alles is mogelijk in de configuratie. Toen Cadillac de auto aankondigde, sprak het merk al over een prijs ‘boven de 300.000 dollar’. Nu maakt Cadillac de prijs van de Celestiq bekend: hij begint bij 340.000 dollar, wat omgerekend ongeveer 310.000 euro is. En dan moeten de klanten dus nog losgaan met de opties.

Specificaties van de Cadillac Celestiq

Onder die gigantische carrosserie ligt een 111-kWh batterijpakket en een tweetal elektromotoren. Samen produceren die 608 pk en 868 Nm. Snelladen kan met tot 200 kW en de Celestiq krijgt een nieuwe functie genaamd Ultra Cruise. Dit is een uitgebreide versie van Super Cruise, GM’s hands-free rijassistent, die op meer plaatsen functioneert dan enkel op voorgeprogrammeerde snelwegen.

Wij vinden de Celestiq er geweldig uitzien – lang en laag met een uitgesproken fastbackprofiel. Hij heeft een enorme visuele impact, en dat is nog voordat je instapt. Binnenin is er een 55-inch display dat het dashboard domineert. De rest van de auto laat je je wanen in een wereld vol champagneglazen en kaviaartussendoortjes.

Elke Celestiq wordt met de hand gebouwd in het technisch centrum van GM in Warren, Michigan. In deze fabriek is een speciale ruimte ingericht die het Artisan Center wordt genoemd. We zouden hier graag eens achter de schermen willen kijken. Er worden niet meer dan zes auto’s tegelijk gebouwd. Gezien de oneindige mogelijkheden om de auto te personaliseren, zouden alle Celestiqs anders moeten zijn. Althans, dat mogen we hopen. Doe eens creatief, mensen.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie