Ook in Amerika moet iedereen thuisblijven vanwege het coronavirus, en daarom is het bijzonder rustig op de wegen. Dit was voor de bestuurders van een Audi A8 L het uitgelezen moment om een nieuw Cannonball-record neer te zetten. Hierbij is het de bedoeling om zo snel mogelijk van New York naar de westkust van Amerika te rijden. Een record dat voor het eerst in 1971 werd gezet. De Audi met lange wielbasis bereikte de andere kant van de VS in 26 uur en 38 minuten. Dat betekent dat ze de afstand van zo’n 4.500 kilometer aflegden met een gemiddelde snelheid van boven de 170 km/u. Daarmee breken ze het record uit december vorig jaar, toen een E-klasse in 27,5 uur van kust naar kust reed.
De rust op de wegen levert niet alleen voordelen op voor Cannonball-rijders. Apps als Waze werken niet optimaal omdat er te weinig verkeer, en dus te weinig informatie is. Er zouden in de VS meer vrachtwagens zijn omdat ze langer mogen rijden, en deze vrachtwagens halen elkaar meer in. Wat het wel oplevert, is een hoop kritiek. Zo vinden veel mensen dat de bestuurders thuis hadden moeten blijven, en dat ze gevaar op de weg veroorzaken op een moment dat hulpverleners een hoop andere dingen aan hun hoofd hebben. Andere mensen vinden het simpelweg valsspelen: het record zou niet tellen. Het Instagram-account ‘Cannonball’ (met maar 1.579 volgers) keurt het record in ieder geval af. Ed Bolian van Vin Wiki is voormalig recordhouder en inmiddels een autoriteit op het gebied. Hij geeft in een video de details over de run. ‘Denk ik dat dit de beste tijdsbesteding is terwijl het land thuisblijft tijdens een pandemie?’, vraagt hij zichzelf af. ‘Waarschijnlijk niet, maar voor mij is zeggen dat het verschrikkelijk is alsof een cocaïnedealer zegt dat een heroïnedealer verschrikkelijk is.’ En inderdaad: het zijn fans van een illegaal record die de illegaliteit bespreken.

Ed Bolian over het nieuwe Cannonball-record

Advertentie

Reacties

 • Nico heeft op 12 april 2020 geschreven:

  Vind het maar slapjes, ik reed in 2001 van waddinxveen naar estartit Noord-Spanje 1550 km in 7uur en een weekje later terug in 6,5 uur, dat is nog eens een gemiddelde, bmw 325 en de heenweg helemaal cabrio

  • Kouwearie heeft op 4 september 2021 geschreven:

   Jij wel Nico, dream on.

   Reageer
  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie