Stap in de tunnel van nostalgie. Waar Get Low van Lil Jon & The East Side Boyz in de achtergrond speelt, vlammen op auto’s nog geaccepteerd zijn, je kunt driften met een Civic en het hoogste doel is om op de omslag van een tunertijdschrift te komen. Op naar de bakermat van alle cliché-tussenfilmpjes met overdreven personages.

Het was een simpelere tijd, die werd bemoeilijkt door dilemma’s als ‘moet ik m’n geld spenderen aan neon of aan angel eyes?’. En ‘moet je nu al je lachgas gebruiken, of later?’. En natuurlijk moest je de sticker kiezen die het beste vloekte bij je tribal-design. Nog mooier: zelfs een Opel Corsa kon de snelste auto in het spel zijn met de juiste modificaties.

Mis je die tijd? Dan hebben we goed nieuws. Need for Speed Underground is gewoon nog te koop. Bijvoorbeeld bij Bol. Je betaalt nog steeds meer dan 29 euro, maar de overdaad aan nostalgie is toch van onschatbare waarde? Need for Speed Underground 2 kost op dezelfde website maar 19 euro. Je kunt kiezen uit meerdere platforms.

Geniet hieronder alvast van een compilatie van alle tussenfilmpjes. ‘Winners get mad respect.’ Overigens een kleine waarschuwing voordat je begint: soms moet je nostalgie laten voor wat het is. We slingerden toevallig pas NFSU2 aan op de GameCube. Het was een feest om de oude creaties weer eens te zien, maar qua gameplay is het spel niet fijn gerijpt. Wanneer komt de remaster?

Alle filmpjes Need for Speed Underground

Advertentie

Reacties

 • TG heeft op 4 december 2020 geschreven:

  Dit was idd een goed recept voor succes wel weer jammer dat bijna alles erna weer 3x niets was.
  Het zelfde fout is gemaakt in de Fast n Furious reeks.
  Met het straat racen zijn ze groot geworden en het customizen van je auto was voor veel (brave) mensen ook gewoon binnen hand bereik.
  Pimp my Ride heeft hier ook deels aan mee geholpen met NFSU succes.
  EA heeft veel goede games naar de afgrond gebracht de Need for Speed games zijn tegenwoordig niets meer.

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie