Elk jaar komt ontwikkelaar Codemasters met een nieuwe F1-game. Dat doen ze nooit aan het begin van het seizoen, zodat ze de tijd hebben om de auto’s een beetje bij te stellen aan de hand van de resultaten in de praktijk. Blijkt het vanaf Australië al dat de Red Bull van Max Verstappen elke race op één rijdt, dan maken ze ‘m ook sneller in het spel. We zijn heel benieuwd hoe ze dat gaan doen voor de nieuwste uitgave, want de releasedatum van F1 2020 is vastgesteld op 10 juli van dit jaar. En daarmee wordt het een nek-aan-nek-race met de start van het echte F1-seizoen.

Gelukkig kunnen games tegenwoordig na de releasedatum nog flink geüpdatet worden om parallel te lopen aan het echte F1-seizoen. Je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken over het Circuit Zandvoort, want het vernieuwde circuit is in F1 2020 al meteen vanaf de release beschikbaar. Het Hanoi Circuit in Vietnam maakt ook zijn debuut in de nieuwste uitgave van het spel. In totaal zijn er 22 races te rijden in het spel. Ook is er een ander groot nieuwtje: F1 2020 krijgt een splitscreen-functie. Je kunt dus met z’n tweeën achter één scherm tegen elkaar racen. Dat kan in zowel F1- als F2-auto’s.

Start een eigen F1-team in F1 2020

Voor het eerst kun je ook een eigen team starten in F1 2020 om zo een heel seizoen mee te rijden tussen de echte teams. Je bent in deze spelmodus zowel coureur als teammanager. Voor de fijnproevers is er de Michael Schumacher Deluxe Edition, met vier auto’s waarin Schumi reed: de Jordan 191, de Benetton B194 en B195 en de Ferrari F1-2000. Ook is er een Seventy Edition.

‘We hebben nu ook nieuwe speltypes toegevoegd waarmee minder ervaren spelers gemakkelijker aan de slag kunnen. Daarnaast keert racen in splitscreen terug, zodat je samen met vrienden kunt spelen. Op deze manier verlagen we de drempel zowel op het gebied van moeilijkheidsgraad als tijdsinvestering, zonder daarbij af te doen aan het rijgedrag waar onze spelers met een voorkeur voor simulatie zo van houden’, zegt Game Director Lee Mather. De releasedatum van F1 2020 is dus 10 juli. Het spel komt naar de Xbox One, PlayStation 4, pc en op Google Stadia.

Trailer F1 2020

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie