‘Houd in gedachten dat Volkswagen er 10 jaar over deed om de Veyron te maken, en wij gaan er korter over doen dan 9 jaar. En met 1 miljard euro minder’, dat is de verklaring voor waarom we al een flinke tijd niets meer hoorden over de ‘snelste Multipla ter wereld‘. Het project van een stel Franse YouTubers haalde flink wat geld op tijdens een crowdfunding, maar toen werd het stil rondom de Fiat Multipla met 1.000 pk.

Maar gelukkig, er is nog leven. De roestbruine Multipla is vrijwel helemaal gestript en er is een uitgebreide rolkooi in de carrosserie gelast. De bouwers kozen voor Sabelt-kuipstoelen en het racestuurtje alleen al zou 8.000 euro waard zijn. Velgenboer Works maakte een setje op maat voor de Fiat Multipla met 1.000 pk. Ook ligt er een doosje lachgasinjectoren klaar voor de motor.

Een bodykit uit Japan

De bodykit zou ontworpen zijn door ‘een van de goden van de Japanse tuning’ en is nu onderweg naar Frankrijk. Wellicht dat ze Liberty Walk zover hebben gekregen. De bodykit is niet alleen voor de show, hij biedt ruimte aan onderdelen die normaliter niet op de Multipla zitten. Zo zou er bijvoorbeeld meer koeling nodig zijn voor de motor. Ook staan de wielen een stuk breder onder de koets.

Waar het vermogen exact vandaan moet komen, is niet helemaal bekend. Of we spreken niet goed genoeg Frans, dat kan ook. Aangezien er een transmissietunnel is gebouwd, nemen we even aan dat de motor gewoon voorin blijft zitten, hoewel de afdekking áchter een ander verhaal vertelt. Eerder werd er gesproken over een V12 van AMG, maar deze plannen lijken gewisseld te zijn voor een LT4-V8 uit de Chevrolet Corvette.

De Fiat Multipla met 1.000 pk

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)