Wat zou jij kopen voor één miljoen euro? We vermoeden dat een Fiat Multipla met 1.000 pk niet per se op je lijstje zou staan. Maar belofte maakt schuld, ook voor de Franse gasten achter het YouTube-kanaal Vilebrequin. Twee jaar geleden startten zij een crowdfunding om hun Fiat Multipla om te bouwen. Ze vroegen 50.000 euro, maar haalden maar liefst 1 miljoen euro op.

Of het volledige bedrag écht in de Multipla is verdwenen, dat durven we niet te zeggen (maar we denken het niet). Duidelijk is dat er flink wat tijd, moeite en geld in de Italiaanse gezinsbak is gestoken. De Multipla kreeg een rolkooi en een op maat gemaakte bodykit uit Japan. Ook de velgen zijn speciaal voor de Fiat op maat gemaakt.

De buitenkant van de auto is nu in ieder geval af. Boven op de 1 miljoen euro trokken ze bandenboer Michelin aan als sponsor, vandaar dat de auto in Ikea-kleuren is gespoten. Hoe de auto klinkt en hoe snel hij is met zijn nieuwe 1.000 pk, dat is nog niet duidelijk. Daarvoor moeten we wachten op de volgende video van het duo. Check hieronder de onthulling van de Fiat Multipla met 1.000 pk.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)