De hoge hoed van milieuorganisatie Mobilisation for the Environment (MOB) lijkt nu echt leeg te zijn, en de Dutch GP gaat definitief door. In ieder geval dit jaar. Volgens de MOB zou de stikstofrekensom niet kloppen en de organisatie spande een kort geding aan. Als ze gelijk kregen, dan zou de race niet doorgaan. De rechter heeft vandaag bepaald dat de Dutch GP in Zandvoort gewoon groen licht krijgt. Dat meldt onder meer Hart van Nederland.

‘MOB hecht aan het natuurbelang en zet zich in om ecologische schade aan het naastgelegen Natura 2000-gebied te voorkomen. Circuit Zandvoort daarentegen heeft inmiddels de F1 vrijwel volledig georganiseerd en heeft hier fors in geïnvesteerd. Het niet doorgaan van de F1 zou direct leiden tot zeer grote schade en mogelijk faillissement voor Circuit Zandvoort’, zegt de rechter. Wel loopt er momenteel nog een andere zaak, maar die zal geen stokje steken voor de race.

De rechtbank schakelde vorige maand een eigen deskundige in om een zogenoemde bodemprocedure uit te voeren. Dit gaat nog maanden duren. Als hier iets uitkomt, dan zou dat effect hebben op eventuele volgende GP’s in Zandvoort. Voor nu zijn de vele vrachtwagens niet voor niets naar Zandvoort gekomen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)