Stof je pilotenmuts met bijpassende vliegeniersbril en rijdershandschoenen maar af. Klassieke auto’s kunnen gewoon blijven rondrijden dankzij deze duurzame brandstof. Een benzinespecialist uit het Verenigd Konikrijk genaamd Coryton heeft een duurzame benzine gebrouwen genaamd Sustain Classic. Deze peut is specifiek bedoeld voor klassieke auto’s.

De plantaardige benzine zorgt ervoor dat eigenaren van klassiekers kunnen blijven rijden zonder enige modificaties. De benzine gebruikt speciale biobrandstof die gemaakt is van afval uit de agrarische sector, waaronder stro, niet gebruikte gewassen en bijproducten. Volgens Coryton kunnen de bestuurders zich goed voelen doordat ze de CO2-uitstoot met 65 procent verlagen vergeleken met het rijden op fossiele brandstof. Of ja, ongeveer dan, want er is een aantal mitsen en maren.

Nadelen van de duurzame brandstof voor klassieke auto’s

Net als bij synthetische brandstoffen wordt er geen extra uitstoot geproduceerd. Maar het neemt ook geen CO2 weg. Dus minder wordt het op die manier niet. Dan is er nog een probleempje, namelijk de prijs. Omdat er nog zo weinig bio- en synthetische brandstoffen zijn, betaal je 3,80 Britse pond per liter. Omgerekend is dat ongeveer 4,44 euro. En dat is dan nog voor de goedkoopste van de drie versies.

Dat gezegd hebbende, vertelt Coryton aan TopGear dat de brandstof aan alle Europese wetten voldoet, minimaal een octaannummer heeft van 98 en dat er toevoegingen in de brandstof zitten die je klassieke auto schoonmaken en beschermen – of je nu een zondagsrijder of een circuitmaniak bent. In het Verenigd Koninkrijk kun je het spul al krijgen trouwens.

Advertentie

Reacties

  • Judith heeft op 15 juni 2023 geschreven:

    Ach, is ‘maar’ 2x zo duur als gewone benzine…

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie