Hedendaagse auto’s die voorzien zijn van herkenbare retro-looks, die zien we wel vaker. Maar het aanbrengen van historisch-correcte beschilderingen en stickers op moderne supercars, dat bewijst soms toch nog een flinke uitdaging te zijn. We weten dan ook niet zo goed wat we van deze unieke Ferrari 812 Superfast moeten vinden.

Het idee achter de look

De kleurstelling op deze 800 pk sterke machine is afgeleid van een verre voorouder: de Ferrari 250 SWB Berlinetta Competizione. Een klassieker die, in de uitvoering donkerblauw met witte-streep-en-stip combinatie, meerdere keren over de finishlijn werd gereden door niemand minder dan Sir Stirling Moss. Dat deed hij begin zestiger jaren op circuits als Goodwood, Nassau, Brands Hatch en Silverstone.

Een Engelsman, die over een flinke zak geld heeft moeten beschikken, haalde daar blijkbaar zoveel inspiratie uit dat hij Ferrari de opdracht gaf om een matte variant van de kleur Blue Scozia Opaco op zijn nieuwe speeltje te laten spuiten. Bij deze dus het resultaat van zijn aanvraag.

Over smaak valt wel te twisten

Over het feit dat dit één van de meest opvallende 812’s is die op onze aardbodem rondrijden, valt niet te twisten. Maar over smaak wel, vinden wij. Dus wat denk jij? Is deze Ferrari 812 Superfast goed uit de verf gekomen? Op de TopGear-redactie zijn we het er nog niet helemaal over eens.

Reacties

  • Chris heeft op 6 september 2018 geschreven:

    Hij wil de indruk wekken dat de auto aan een race deelneemt of heeft deelgenomen, maar is vergeten er een nummer op te zetten. Nogal onlogisch dus.Doe dan zoals bij de Ford MUstang een dubbele streep in het midden over de motorkap en het dak, dat ziet er vaak wel goed uit.

    Reageer
  • Shane van Daal heeft op 5 september 2018 geschreven:

    Ik vind het eerlijk gezegd wel mooi. Een keer eens wat anders dan anders. ?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)