Het lijkt er verdacht veel op dat het Duitse Hamann plezier heeft in het vern**ken van prachtige auto’s. Onlangs nog kwamen ze met een geplastificeerde Lamborghini Murciélago LP640 die geen meter sneller is dan het origineel – al moet je van dat soort auto’s wegblijven met je skirts en spoilers, dit ging nog, we hebben het lelijker gezien. Vervolgens verkrachtte ze een Ferrari 612 Scaglietti dusdanig dat het pijn deed en we aangifte overwogen, nu hebben ze het volgende steigerende paard aangepakt. En goed ook.
 
Vleugeldeuren, matzwarte lak (dat is zeer oké eigenlijk) en knaloranje striping en wielen. Mein Gott! Wat dacht je van de grondspeling? Het ding ligt zo laag dat je er niet mee over een euromuntje heen komt. En die 20-inch velgen met banden breder dan de bekken van een volwassen worstelaar zorgen ook bepaald niet voor het nodige comfort. En het ding heeft ook nog een naam: F430 Black Miracle. Super! Wijlen Enzo zo persoonlijk een paardenkop bij meneer Richard Hamann in bed gelegd hebben…
 
En gaat het harder met al die carnavaleske frutsels? Een beetje. Hamann pulkt nog eens 50 pk extra uit Ferrari’s V8 en daarmee komt ‘ie op 540 pk. Hamann vertelt er niet bij wat dat dan scheelt, maar ach, je auto is dan toch al om zeep.

Reacties