Het leek een tijdje terug een nieuwe trend te worden: matte lak. Nou, doorgezet heeft-ie niet, en als we deze creatie zien kunnen we alleen maar zeggen: jammer.

Want wat ziet deze Ferrari F430 er waanzinnig uit in het matzwart! Verantwoordelijk hiervoor is de firma Novitec, die zich meestentijds bezighoudt met het ‘opwaarderen’ van auto’s van Italiaanse afkomt. Van Punto’s via Maserati’s naar Ferrari’s.

Deze diep- en diepzwarte F430 heeft de naam ‘Tu Nero’ meegekregen. Novitec laat het overigens bepaald niet bij deze ingrijpende paintjob – motorisch gaat men zo mogelijk nog verder. Onder meer dankzij de montage van twee compressors beukt de V8 er nu bijna anderhalf keer z’n originele vermogen uit: van 490 naar 707 pk! Om die vaart er ook weer uit te kunnen halen hebben de 19-inch wielen voor en 20 inch grote exemplaren achter nieuwe Brembo-remschijven van karrenwielformaat meegekregen.

Om de feestvreugde nog wat verder te verhogen heeft de F430 Tu Nero er een broertje bij in de vorm van een minstens zo extreme motorfiets. Dit al even matzwarte apparaat is gebouwd door de befaamde Duitse motorfietsbouwer Marcus Walz.

Dit heerschap heeft een aardige reputatie opgebouwd met het verherbouwen van Harley-Davidsons. Onder de naam Walz Hardcore bouwt hij al jaren de meest uitzinnige tweewielers, waarvan namen als ‘Satan’s Soul’, Devil’s Breed’, ‘Pro Pain’ en ‘Hellraiser’ de motoren zelf nog niet eens beginnen te beschrijven.

Cirkeltje weer rond: hij bouwde ooit ook ‘The Iceman’, een speciale custombike voor, precies: Kimi Raikkonen, de Formule 1-coureur voor Ferrari…

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie