Eigenlijk is het zo’n gek idee nog niet, zo’n Ferrari-limousine. De motor ligt al achterin (oké, in het midden) dus je loopt niet te pielen met langere aandrijfassen die van voor naar achter moeten. Gewoon een zaag door het midden, een stuk ertussen bakken en vol duwen met dubieuze sfeerverlichting. Dat is wat er gebeurde met deze Ferrari-limousine, op basis van een echte 360 Modena.

De Ferrari-limousine verliet in 2003 de fabriek als reguliere Modena en behield zijn normale lengte tot 2012. Toen importeerde Exotic Limo de auto vanuit Engeland naar Australië en begon de ombouw. Het bedrijf voegde drie meter toe en vulde de extra ruimte met een lang bankstel, een minibar en meerdere televisies. Van de 400 pk sterke 3,6-liter V8 met handbak (moet je dus wel die schakelstangen verlengen) bleef het bedrijf af.

De vraagprijs voor de Ferrari-limousine is 245.000 euro. Voor dat geld haal je vier reguliere 360 Modena’s, die langer zijn als je ze achter elkaar zet, maar waar minder mensen in passen. In de limousine kunnen namelijk maximaal negen passagiers plaatsnemen. Het bedrijf verhuurt de Ferrari voor omgerekend 600 euro per uur, dus na ongeveer tien voltijd-werkweken heb je ‘m terugverdiend. Investerinkje?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)