Niet zo handig van Ford: ergens op hun website stond een pagina verstopt van de nieuwe Ford Mustang Mach-E, de vol-elektrische SUV die ze een tijdje geleden aankondigden. De auto wordt in Los Angeles in de nacht van zondag op maandag onthuld. Helaas voor het merk ontdekte een oplettend lid van het nieuw opgezette Mach-E Forum de verborgen pagina op ford.com en maakte de auto wereldkundig.

We zien een gespierde, gedrongen verschijning die inderdaad hint naar de Mustang, maar ook zijn eigen stylingkenmerken heeft. Zo worden de achterlichten ruw onderbroken door een spijl, schicht of flits, net hoe je het wilt zien. Ook is het interieur ingericht als dat van een Tesla Model S, met een groot verticaal scherm in het midden en een horizontaal scherm voor je neus. Er zijn geen zichtbare deurgrepen, wat nieuwsgierig maakt naar hoe je de auto binnenkomt. Gebaren? Stemgeluiden? Trapbewegingen?

Amerikaanse specs van de Ford Mustang Mach-E

Niet alleen het uiterlijk van de Ford Mustang Mach-E is gelekt – ook de uitvoeringen, een aantal specificaties en zelfs de Amerikaanse prijzen zijn nu bekend. Of het gamma er in Nederland net zo gaat uitzien als in de VS is natuurlijk even afwachten, maar de basisversie heet daar Select en kost 43.895 dollar. Dat is exclusief de 7.500 dollar die je daar nog eens aan subsidie kunt krijgen. Je hebt dan achterwielaandrijving, 258 pk, 415 Nm en een actieradius – volgens de Amerikaanse EPA-berekening – van 370 kilometer. De acceleratietijd bedraagt volgens Ford ‘midden-6 seconden’, of midden-5 seconden voor de versie met AWD (die 582 Nm heeft).

De Premium Extended Range-versie komt 480 kilometer ver en is even snel. De California Route 1 is langzamer – midden-6 seconden – heeft altijd achterwielaandrijving en komt even ver als de Premium. Er is een First Edition leverbaar voor 59.900 dollar (435 kilometer, 337 pk, 582 Nm, midden-5 seconden, altijd AWD).

De topper is de GT (60.500 dollar), die weliswaar maar 380 kilometer ver komt, maar wel van 0 naar 96 km/u accelereert in ‘midden-3 seconden’. Het vermogen en koppel zijn nog niet bekend. Wat betreft laadsnelheid geeft Ford aan dat je er bij het Extended Range-model 75 kilometer aan reikwijdte bij krijgt in 10 minuten.

Weten we nog meer?

Nee, voor meer info over de Ford Mustang Mach-E moeten we nog even wachten op de officiële onthulling, in de nacht van zondag op maandag. Maar als je het hebt over zoethoudertjes, lijkt dit ons toch wel een flinke.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie