Het Amerikaanse team van Chip Ganassi veroverde met de nieuwe Ford GT plek 1, 3 en 4 in de GTE Pro-klasse op de 24 uur van Le Mans. Daarna werd de beslissing al snel genomen: Ford scheurt door tot 2019. Eigenlijk zou Ford maar twee seizoenen meestrijden in het World Endurance Championship en het IMSA WeatherTech Sportscar Championship. Maar ja, als je ergens goed in bent, waarom zou je er dan mee stoppen?

Bovendien heeft Ford zo de mogelijkheid om hun EcoBoost-motoren, aerodynamica en materialen te verbeteren. En wordt er een belangrijke boodschap naar buiten gebracht: dat Ford nog altijd in staat is om winnaars te produceren. Prestatiedruk genoeg, zo te merken. Hé Ford, wanneer mogen wij eens een rondje doen in de GT Le Mans-racer? Geen sprake van? Hm, goed. Dan nemen we ook genoegen met de straatversie, die later dit jaar komt. Doe ons maar die Heritage-uitvoering. Verder zijn we niet kieskeurig.

‘We willen dat iedereen weet dat we het WEC en IMSA zeer serieus opnemen. Het doel van ons Ford GT-programma was het winnen van Le Mans en we zijn erg trots dat we dat in ons eerste jaar al hebben bereikt. Dat we ons nu vier jaar verbinden aan zowel het IMSA- als het WEC-kampioenschap laat zien hoe gedreven we zijn om de Ford GT over de hele wereld te laten racen.’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear