‘Helemaal nieuw’, vertelde een Fiat-medewerker ons eventjes geleden tijdens de introductie van de 500 Hybrid. Hij had het toen over de elektrische Fiat 500, die op de Autosalon van Genève onthuld zou worden. De beurs gaat niet door, maar de onthulling wel, in digitale vorm. En zelfs iets eerder dan de bedoeling was, want je kijkt hier naar de eerste foto’s van de volledig elektrische Fiat 500, die technisch ook helemaal nieuw zou zijn.

Meer dan de foto’s hebben we nog niet voor je, maar we kunnen je alvast het een en ander vertellen. Hoewel Fiat niet al te lang geleden is gefuseerd met het Franse PSA, bestaat deze 500 uit eigen techniek van de Italiaanse autobouwer. Het is bovendien de eerste keer sinds de herintroductie van de Fiat 500 in 2007 dat het merk met een volledig nieuwe 500 komt. Dezelfde Fiat-medewerker benadrukte dat het geen doorontwikkeling was van de elektrische 500 die ze in Amerika kort verkochten.

Het interieur is in ieder geval helemaal nieuw met een groot scherm in het midden van het dashboard en zelfs een digitale teller achter het stuur. Over de breedte zit een mooi stuk stof en de softtop van deze 500C is bedrukt met het woord Fiat. De buitenkant is nog zeer herkenbaar als 500, maar het geheel is net even wat ronder. De dichte grille met ‘500’ is ook nieuw. De huidige 500 blijft overigens gewoon bestaan, want daarvan is net de nieuwe hybride aandrijflijn geïntroduceerd.

De specificaties zullen vandaag of morgen volgen. Gezien het formaat kun je redelijkerwijs verwachten dat het een stads-EV gaat worden, net als de Honda e en de Mini Cooper SE. Een heel grote accu past niet in het kleine koetsje en zou de auto bovendien veel te duur maken. De prijs zal ergens net boven de 30.000 euro liggen – dat hopen we tenminste voor Fiat, willen ze een beetje weerstand kunnen bieden aan andere EV’s.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)