Het maakt niet uit of je een vlucht-, vecht- of bevriesreactie hebt op gevaar, met deze gepantserde Audi RS 7 zit je altijd goed. Het is de snelste gepantserde auto die je op dit moment kunt kopen. Door lichtgewicht composietmateriaal en een gekietelde V8 is de auto zelfs sneller dan een standaard RS 7.

De auto bepantseren met staal kan volgens Add Armor zomaar het gewicht van de auto verdubbelen. Door composieten te gebruiken en lichter kogelwerend glas, weegt deze Audi RS 7 nog geen 100 kilo meer dan de productieversie. Het niveau van bepantsering op deze Audi is op de meeste delen B6, wat de kogels van een .44 Magnum tot een AK-47 kan weren.

Die kilo’s ga je alsnog merken in de prestaties. Daarom stuurde Add Armor de RS 7 langs APR om het vermogen van de 4,0-liter V8 van 560 naar 775 pk en het koppel van 700 naar 1.080 Nm te helpen. De 0-96-sprint is klaar in 2,9 seconden en de topsnelheid is 325 km/u. Dat maakt ‘m al erg lastig om te raken.

James Bond-foefjes in de gepantserde Audi RS 7

De gepantserde Audi RS 7 zit vol middelen om het gajes op afstand te houden. Te beginnen met een luidspreker waarmee je omstanders vriendelijk doch dringend kunt verzoeken om op te hoepelen. Werkt dat niet, heb je een sonisch geluidkanon en daarbij schiet de Audi RS 7 pepperspray. Achterop verblinden de lampen van een klein vliegtuig het kwaadwillende tuig.

Doet dat het schorriemorrie niets, vermoedelijk omdat ze elke dag een eetlepel sambal door hun eten roeren, dan geven de deurgrepen een schok van 120 volt af. Daarna kun je ‘m smeren als Houdini door een rookwolk te produceren. Alleen nog een stel raketten en de gepantserde Audi RS 7 kan zo figureren in een James Bond-film.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)