BMW bouwde in vijf jaar slechts 5.700 exemplaren van de Z8 voor de hele wereld. De meeste mensen (vroeger, in ieder geval) kochten de auto om erin te rijden. En hoe weinig je dan ook rijdt, om de kilometerstand in bijna twintig jaar ónder de 2.000 te houden, is best knap. De kans dat je een dergelijk quasi-ongebruikt exemplaar treft, is dan ook klein. Zou je zeggen.

Toch staan er op dit moment niet één, maar twee gloednieuwe Z8’en te koop in ons kikkerlandje. Allebei uit 2002, allebei van de eerste eigenaar en allebei met minder dan 2.000 kilometer op de teller. Nét ingereden, dus. Je mag zelfs een kleur kiezen: zilver óf zwart.

Beide gloednieuwe BMW Z8’en verleiden met dezelfde verkoopargumenten: een open dak om naar de dikke 5,0-liter V8 met 400 pk te kunnen luisteren, een handbak, zwart leren bekleding, fenomenale styling en een uitstekende 0-naar-100-tijd van 5,3 seconden. Zonder meer een lastige keuze.

De zwarte BMW Z8 heeft een prijskaartje van 295.000 euro en bij zijn eveneens jonggebruikte broertje moet je de prijs opvragen. Bekijk de zilveren auto bij Auto Buikema in Leeuwarden en de zwarte bij Breeman in Rotterdam. Welke kies jij?

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie