In het jaar dat Space Jam uitkwam, kocht acteur Michael Jordan (het schijnt dat ie ook iets met basketbal heeft gedaan?) deze Mercedes S 600 Coupé. De lakkleur is donkerblauw en het interieur is bekleed met grijs leer. Qua opties zit zo’n beetje alles er wel op en aan, tot een elektrisch verstelbaar stuur aan toe. Om hem de auto eigen te maken, ging Jordan langs bij tuner Lorinser, die een setje dikke wielen monteerde. Deze S-klasse Coupé kan nu van jou zijn.

De enorme 6,0-liter V12 in de Mercedes S 600 van Michael Jordan produceert een aangename 390 pk en 570 Nm. Hiermee schiet de auto van meer dan twee ton in zo’n 6,5 seconden naar de 100 km/u met een topsnelheid van 250 km/u. Dat zijn tegenwoordig de specificaties van een doorsnee hot hatchback, maar voor die tijd niet onaardig. Hoe lang de atleet in de auto reed, is niet bekend. De auto staat nu in Beverly Hills te wachten op een nieuw baasje.

Meegeleverd is het originele kentekenbewijs met de naam van Michael Jordan en zijn toenmalige vrouw erop. De ingebouwde telefoon begroet je zelfs nog met ‘Jordan’ – al kan dat er uiteraard opnieuw in geprogrammeerd zijn. De tellerstand is 157.085 mijlen, ruim 250.000 kilometer. Gisteren ging de online veiling van start op eBay met een startprijs van 23 dollar, het rugnummer van de basketballer. Het hoogste bod staat nu al op 55.100 dollar en de veiling loopt tot 23 augustus.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)