De markt voor racesimulatoren ontplofte vorig jaar tijdens de coronatijd. Iedereen zat zich thuis te vervelen en besloot maar het digitale asfalt op te zoeken. Ontwerphuizen Pininfarina en Zagato zagen de trend en gingen een samenwerking aan om hun eigen simulatoren te ontwikkelen. Tot nu toe zijn er negen gebouwd en eentje daarvan staat op jouw bod te wachten. Deze Pininfarina-racesimulator heet de Leggenda en hij staat in Zwitserland.

Gemaakt in Italië

De Pininfarina-racesimulator is met de hand gemaakt in de fabriek in Cambiano. De inspiratie voor deze sim kwam van de Cisitalia 202, een auto die Pininfarina halverwege de vorige eeuw tekende. Er zit een houten Nardi-stuurtje in, een handbak en uiteraard drie pedalen. De meter komt van Hanhart. Tot slot spoten ze de sim in de kleur Argento Vivo en brachten ze Marrone Tobacco-leer aan. Het is niet bekend welke hardware de simulator gebruikt, maar het zal geen instappertje van Logitech zijn.

Extraatjes op de Pininfarina-racesimulator

De gelukkige koper krijgt meteen een driejarig lidmaatschap bij de eClassic Club. Daarmee kun je online meedoen aan trainingen en informele races. Ook krijg je trainingen in de eAcademy. Daarnaast bouwen ze een auto naar jouw keuze digitaal na, zodat je met je eigen klassieker digitaal kunt racen. Naar schatting zal het hoogste bod op de Pininfarina-racesimulator tussen de 110.000 en 140.000 euro liggen. Bieden kan op 17 september bij RM Sotheby’s.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear