Lamborghini zag vorig jaar zijn verkopen met 51 procent toenemen. Die groei is vooral toe te schrijven aan de Lamborghini Urus. Maar ook het nieuwste gelimiteerde snoepje uit Sant’Agata Bolognese zal een minieme duit in het zakje hebben gedaan. De eerste exemplaren van de Lamborghini Aventador SVJ zijn inmiddels ook op Nederlandse bodem geland.

Er worden slechts 900 SVJ’s gebouwd, dus om te zeggen dat je er inmiddels over struikelt in de P.C. Hooftstraat, zou wat overdreven zijn. Maar toch, de eerste twee speciaaltjes uit Italië dragen inmiddels vol trots hun gele kentekenplaten. Een fijne bijkomstigheid daarvan is dat wij weten wat er voor de auto’s in kwestie is betaald.

Maar eerst wat achtergrondkennis die handig is. De Lamborghini Aventador SVJ is de derde telg die de naam Jota mag dragen. Zijn 6,5-liter V12 produceert 770 pk en 720 Nm. En brengt het mooiste geluid van 2018 voort. In 2,8 seconden sprint hij van 0 naar 100 km/u, hou je daarna je voet op het gas, dan stopt de auto pas bij 351 km/u met accelereren. De basisprijs van deze bruut? Die is niet officieel bekend gemaakt, maar reken op een zeer ruime 5,5 ton. Een ‘gewone’ Aventador kost je immers ook al 5 ton.

Goedkoopste Lamborghini Aventador SVJ van Nederland

Die schatting van een zeer ruime 5,5 ton is overigens niet eens zo’n verkeerde. De goedkoopste Lamborghini Aventador SVJ kostte de Nederlandse eigenaar namelijk 580.934 euro. De auto, met kenteken XV-628-F, is lekker Hollands uitgevoerd. Namelijk in oranje. Hij staat pas een weekje op kenteken.

Duurste Lamborghini Aventador SVJ van Nederland

Een klein weekje eerder werd de SVJ met kenteken XV-399-D afgeleverd. Met een catalogusprijs van, hou je vast, 623.859 euro is dit tot nu toe de duurste Lamborghini Aventador SVJ van Nederland. Ook dit exemplaar is lekker exotisch aangekleed. Hij is paars, heeft gouden wielen en ontbeert de SVJ-stickers die de meeste andere Jota’s wel dragen. Deze auto werd, in tegenstelling tot de oranje, op een regenachtige dag al gespot in het openbaar.

Foto’s: Stephan via Autogespot

Advertentie

Reacties

  • Gonny Beulen heeft op 1 juli 2019 geschreven:

    Wat betekend nu precies Aventador SVJ ? Is het de facelift van de SV ??
    ??

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie