‘In een wereld die steeds digitaler is geworden, verlangden we naar een tijdmachine die ons terug kon brengen naar de analoge jaren tachtig.’ Dat is hoe Legende Automobiles zijn Renault Turbo 3 (ja, 3) met 400 pk aankondigde. Het Amerikaanse bedrijf gebruikt daarvoor geen begeerlijke Renault 5 Turbo of Turbo 2, maar bouwt een normale 5 om. Of eigenlijk een Renault Le Car, zoals de auto daar heet.

Ze geven de Le Car een volwaardige Singer-behandeling. Alle onderdelen gaan los en de boel wordt mooier, beter en vooral een stuk breder weer in elkaar gezet. De eerste digitale beelden van de Legende Automobiles Turbo 3 kwamen vorige zomer, maar nog voordat de eerste auto in elkaar is gezet, komen ze al met een speciale uitvoering. Dit is de Black Edition, een versie waarbij het koolstofvezel goed zichtbaar is.

De prijs van de Legende Automobiles Turbo 3 Black Edition

Het ziet er allemaal vrij cyberpunkig uit zo. Wat deze Turbo 3 Black Edition moet kosten, is niet bekend, net als de prijzen van de normale uitvoering. Ook weten we nog niet helemaal welke motor er wordt gebruikt om die 400 pk te halen. Wel kun je als klant de Legende Automobiles Turbo 3 helemaal zelf samenstellen naar jouw wens. Het zichtbare koolstofvezel zoals op deze Black Edition is dus niet verplicht.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)