We zeuren vaak genoeg over het saaie Nederlandse wagenpark dat alleen maar bestaat uit donkergrijze Audi A3’tjes en zilvergrijze Volkswagen Golfjes. Dus als Lumma ons dan probeert te helpen, mogen we eigenlijk niet klagen. Dat doen we dus ook niet. Het is gewoon, euh, even wennen.

De Lumma CLR X6 R is geel. Echt heel geel. De kleur heet Fluorescent Yellow en is net als de zon: je moet er niet direct inkijken. Dus zet even die zonnebril op je knar en check dat gele geweld. In de nieuwe voorbumper zit dubbele dagrijverlichting voor het geval de kleur nog niet fel genoeg was. De velgen zijn 22 inch en om ze lekker de kasten te laten vullen, gooit Lumma de CLR X6 R 35 millimeter omlaag. In de nieuwe achterbumper vind je vier pijpen: twee van 100 millimeter en twee van 70 millimeter. De hele bodykit is goedgekeurd door de TÜV en is zelfs getest op voetgangersveiligheid. Je moet als voetganger ook wel heel druk bezig zijn met andere dingen, wil je deze auto over het hoofd zien.

Het allerbelangrijkste aan de Lumma CLR X6 R is wat je niet kunt zien. Ooit was deze auto een X6M. De V8 met twee turbo’s produceerde 575 pk. Niet genoeg dus. Lumma pompt de 4,4-liter motor op naar 750 pk en 980 Nm. De snelheidsbegrenzer verdwijnt ook in de prullenbak en de gele flits haalt nu met gemak 300 km/u.

Reacties

 • prinsbongout heeft op 4 oktober 2016 geschreven:

  Die zal niet in nederland gekocht worden met zo’n kleur

  • Harrievegan heeft op 6 oktober 2016 geschreven:

   Afhankelijk van de prijs, ik wel. Wat kan mij een kleur schelen bij 750 hp?

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)