Terwijl de Mercedes-AMG One nog een oneindigheid verwijderd lijkt, komt de Aston Martin Valkyrie akelig dichtbij. Het Engelse merk test op het moment met drie zogenoemde Verification Prototypes (VP) op Silverstone. Red Bull-coureurs Max Verstappen en Alexander Albon kregen de uitnodiging om een paar rondjes te maken in de eerste Aston Martin Valkyrie. Voor de Nederlander is het helemaal bijzonder, want hij is een van de gelukkigen die zo’n Valkyrie in z’n garage mag parkeren.

‘Om als een van de eerste in zo’n te gekke auto te rijden, is erg opwindend. Het was geweldig om een voorproefje te krijgen. Uiteraard is de auto nog in ontwikkeling, maar je kunt de snelheid al voelen, die in vergelijking met een normale auto… heel anders is! De Aston Martin Valkyrie en de mate van downforce is ongelofelijk, en hij ziet er superagressief uit. Het was erg leuk’, zegt Max Verstappen. Hij benadrukt dat er maar weinig in de buurt komt van een echte F1-auto, en hij kan het weten.

Lees ook: Zo klinkt de V12 van de AM Valkyrie

De Valkyrie produceert 1.176 pk bij 10.500 tpm en 900 Nm bij 6.000 tpm. De oorzaak van dit geweld was al bekend: een elektromotor en, oh ja, ook een 6,5-liter V12 van Cosworth die tot 11.100 toeren per minuut kan draaien zonder (extern) te ontploffen. Het leeuwendeel van het vermogen, 1.000 pk, komt van de twaalfcilinder. Aston Martin ontwikkelt de auto met Red Bull Racing en ze bouwen slechts 150 straatversies. Ze kosten 2,7 miljoen euro per stuk (zonder belastingen).

Max Verstappen test AM Valkyrie op Silverstone

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)