Ruim 19 kilometer, 156 bochten en geen vangrails. Pikes Peak in Colorado is de jaarlijkse sprint naar de wolken: een tijdsrace waarin men achter elkaar probeert zo snel mogelijk de top moet bereiken. Vandaag is TopGears Rob Dahm er voor een onofficiële bijeenkomst. Raceveteraan David Donner probeert met zijn Porsche 911 Turbo S het record te verbeteren voor de snelste productieauto op Pikes Peak.

Donner won al drie keer de race naar de bergtop in Amerika. Dat kunstje kent hij inmiddels wel. Nu heeft hij zijn ogen gericht op het verbeteren van record voor productieauto’s. Een officieel record gaat hij vandaag niet rijden. Daarvoor moeten de tijden neergezet worden tijdens het Pikes Peak-evenement. Toch zet Donner in zijn eerste run al een snellere tijd neer dan het huidige record.

Het record voor de snelste productieauto op Pikes Peak

Dat record staat op naam van de Bentley Continental GT met een tijd van 10 minuten en 18,4 seconden. Tijdens het vorige Pikes Peak-evenement deed Donner ook al een poging met deze 911 Turbo S. Toen kwam hij door slechte weersomstandigheden niet verder dan een tijd van 10 minuten en 34 seconden. Daar gaat de Amerikaan deze keer flink onder zitten.

Donner rijdt nu in 9 minuten en 54 seconden naar boven. Naast de klim naar de top krijgen we ook een kijkje achter de schermen in de garage van Donner. Daar vertelt hij over zijn verleden op Pikes Peak, de auto’s waarmee hij de berg op reed en de minimale modificaties die ze aan de Porsche 911 Turbo S hebben gedaan om hem (onofficieel) de snelste productieauto op Pikes Peak te maken.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)