Om de zoveel tijd besluit Brabus dat het even klaar is met al die Mercedessen en proberen ze wat anders. Zoals een Smart, maar of zoiets echt aanslaat bij de fanbase… Brabus kan beter spelen met leuker spul, zoals deze Porsche 911 Turbo S. Het bedrijf noemt deze ruige 911 de Brabus 900 Rocket R en er worden er maar 25 van gebouwd.

Net als bij alle G-klasses mietert Brabus ook bij de Porsche 911 Turbo S een flink lading koolstofvezel over de auto. Dat spul is er niet alleen voor het oog, maar heeft volgens de tuner ook een aerodynamische functie: de onderdelen zijn ontwikkeld aan de hand van tests in de windtunnel. Aan de buitenkant is het lastig om niet naar het carbon te kijken. Het zit op de bumpers, de diffuser, de spoiler en ga zo maar door.

De wielkasten zijn dan weer van kevlar. Deze kasten beschermen die 21- of 22-inch aero-wielen die ook bijdragen aan een betere geleiding van de wind. De schijven die voor de aangescherpte aerodynamica zorgen zijn gemaakt van – inderdaad – koolstofvezel. Het vijfspaaks ontwerp staat de 911 goed, al kunnen we niet hetzelfde zeggen over de aero-wielen. Maar ach, smaken verschillen.

Specificaties van de Porsche 911 Turbo S van Brabus

Waar iedereen het over eens zal zijn, is dat je de prestaties van de speciale 911 op z’n zachtst gezegd riant kunt noemen. De tuner pompt de 3,8-liter boxer – met hulp van een nieuw uitlaatsysteem – op naar 900 pk en 1.000 Nm. Daardoor knal je binnen 2,5 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u en tuf je naar 200 km/u in 7,2 seconden. De topsnelheid is volgens Brabus begrensd op 340 km/u, om de banden te beschermen.

Eenmaal terug op aarde gekomen na zo’n indrukwekkende sprint kijk je om je heen en bevind je je op een duistere plek. De interieur bestaat uit een mix van heel veel koolstofvezel en heel veel zwart leer. Natuurlijk zijn er ook de nodige badges van Brabus om je nog even duidelijk te maken dat dit geen standaard Porsche 911 Turbo S is.

De prijs van de 911 van Brabus

Daar word je nog eens aan herinnerd wanneer je gaat afrekenen. De Duitse prijs van de Brabus 911 is 461.500 euro zonder belastingen. Ter vergelijking: de standaardversie kost minimaal 246.848 euro in Duitsland. Hier betaal je 320.100 euro voor de Turbo S; in België is dat 260.892 euro. Zou jij er extra tonnen voor over hebben om één van de 25 speciale 911’jes te hebben?

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie