Mercedes mag zichzelf opnieuw de koning van de Nürburgring noemen. In ieder geval in de categorie luxevoertuigen. Een Mercedes-AMG GT 63 S 4-Door met testrijder Demian Schaffert achter het stuur klokte een tijd van 7 minuten en 27,8 seconden. Daarmee verslaat AMG de recentelijk gefacelift Porsche Panamera, die met een Turbo S-badge een tijd neerzette van 7 minuten en 29,81 seconden. Porsche versloeg met deze tijd de 7 minuten en 30,11 seconden die de AMG 4-Door een paar jaar geleden liet noteren.

We negeren even hoe nutteloos het record voor de snelste tijd rond de Nürburgring Nordschleife is voor een luxesedan (of technisch gezien hatchbacks, in het geval van de Panamera en de 4-Door) om je te vertellen dat het wel een eerlijk record is. Een notaris inspecteerde de voertuigen om te zien of het daadwerkelijk productiemodellen waren. De nieuwe rondetijd verschijnt dan ook op de website van de Nürburgring.

Waarom opnieuw een Mercedes-AMG GT 4-Door met Nürburgring-record?

Waarom is de Mercedes-AMG GT 63 S 4-Door nu sneller dan voorheen? Volgens AMG zijn de elasto-kinematica aangepast, net als andere kleine afstellingen. Wij zijn net zo in de war als jij. De recordauto stond op Michelin Cup 2-banden en droeg een aeropakket dat ook jij kunt bestellen op een nieuwe GT 4-Door. Nu is het wachten tot de AMG GT Black Series de rondetijd gaat aanvallen – of tot Mercedes de reeds gereden rondetijd publiceert.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)