Zodra het begint te lekken kun je maar beter met de stroom mee gaan. Afgelopen weekend onthulde Mercedes de opvolger van de schitterende CLS: de eveneens schitterende CLS. De nieuwe, dus.

Opvallend is vooral de voorkant. Was die ooit laag en rank, op deze nieuwe versie is ie een stuk geprononceerder. Dat zal het erfgoed van de SLS zijn, die, net als de SLR destijds, als vanzelf doorsijpelt in de ‘mindere’ modellen. Bij de rest van de carrosserie is het een duidelijke kwestie van evolutie; nog steeds zien we de kenmerkende boog in de flanken, de aflopende daklijn en een kort kontje. Was al heel mooi, is nog steeds heel mooi.

Een primeurtje op de CLS is volledige led-verlichting. En dan niet een paar stripjes voor de sier, maar volledige koplampen; in totaal 71 pitjes. Als het brandt, is het led. Uiteraard zijn ook de achterlichten met deze technologie uitgerust, maar dat mag tegenwoordig geen naam meer hebben. In het interieur kun je kiezen uit vijf kleuren, vijf stijlen en drie soorten hout en leer. Of koolstofvezel natuurlijk. Er wordt van alles met de hand gesneden, gestikt en gevormd, zodat het van optimale kwaliteit is en jij als bestuurder je net even iets bijzonderder voelt.

De nieuwe CLS wordt eind september, op de autoshow van Parijs, voor het eerst aan het publiek getoond. Eind dit jaar staat ie bij je dealer.

Advertentie

Reacties

Advertentie