Een opvallende actie van milieuactivisten deze week in Duitsland, in de aanloop naar de IAA Frankfurt. Een groep die zichzelf ‘Steine ins Getriebe’ noemt (stenen in de versnellingsbak) eiste de verantwoordelijkheid op voor het beschadigen van ruim 40 auto’s, net buiten Frankfurt. De voorraad van een dealer van Jaguar, Land Rover en Aston Martin moest het ontgelden.

Ruiten en carrosseriepanelen van onder meer een Vanquish, een DBS en een Vantage werden vernield. De schade is te zien op de video hieronder.

Volgens Reuters dreigt een tweede groep, ‘Sand im Getriebe’, om de autoshow komende maand ruw te verstoren. De milieuactivisten roepen mensen op om in het geweer te komen tegen de auto-industrie en alles waar deze voor staat. Daarbij doelen ze niet alleen op auto’s met verbrandingsmotoren, maar ook op het delven van grondstoffen en de arbeidsomstandigheden die gepaard gaan met de productie van accu’s voor elektrische auto’s. De organisatie van de IAA geeft aan voor strengere controles te zorgen.

Boos op alles met vier wielen

‘[De IAA is] een propagandashow waar voorbijgestreefd, klimaat- en milieuverwoestend vervoer wordt verheerlijkt’, aldus Sand im Getriebe. ‘We willen laten zien wat deze show werkelijk is: winst die gemaakt wordt over de ruggen van de armen en ten koste van de volgende generatie. Het is tijd om stenen in de versnellingsbak van het kapitalistische en automobiele winstsysteem te gooien.’

Misschien is het kapotmeppen van auto’s niet de beste manier om dat te doen. Daarmee zorg je immers voor extra werk en onderdelenproductie, en dat op kosten van de verzekeringsmaatschappij. Niet helemaal het doel van je actie. Maar dat kan ook onze neiging tot logisch nadenken zijn.

Wil je tóch per se iets stukmaken omdat je boos bent op alles met vier wielen? Laat ons dan gewoon een beter doelwit voor je verzinnen. Stinkende oude surfbusjes bijvoorbeeld, een verlepte Prius, of anders een Nissan Almera Tino. (Wel eerst netjes aanschaffen natuurlijk. Of bel Carsmash anders even.)

Aston Martins vernield door milieuactivisten

Foto: YouTube/MrMarxismo

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie