Nieuwe Scoopmobiel: met een bijzondere geschiedenis

Dit is de nieuwe scoopmobiel van Joel Beukers - en jij kunt 'm winnen

Foto('s): Joel Beukers / YouTubenieuwe scoopmobiel
nieuwe scoopmobiel

Joel Beukers staat, net als TopGear, op de International Amsterdam Motor Show. En om zijn aanwezigheid te vieren liet hij een nieuwe Scoopmobiel bouwen. Een gouden Mercedes-Benz is op zich al bijzonder genoeg – maar deze Scoopmobiel heeft een bijzondere geschiedenis.

De Mercedes begon zijn loopbaan als ambulance – maar een rustig pensioen zat er niet in voor de disproportionele Benz. Het televisieprogramma De Grote Beurt VIP greep de ziekenauto in 2001 bij zijn lurven en bouwde hem om tot mobiele DJ-auto voor Giel Beelen.

De paarse-roze Mercedes met booskijkers deed nog even dienst als promo-auto voor een energiemaatschappij en verdween toen een tijdje uit de spotlights. De dappere diesel overleefde de tand des tijds en bijna twintig jaar later werd hij wederom omgebouwd.

Ditmaal werd hij door JD Customs omgebouwd tot nieuwe Scoopmobiel. De stoelen weerspiegelen nog de oude kleurstelling. En dan het leuke voor de liefhebbers: de scoopmobiel kan van jou zijn. Je kunt hem namelijk winnen op de International Amsterdam Motor Show. Eerst moet ie de Junkyard Run doorstaan.

De nieuwste Scoopmobiel heeft een bijzondere geschiedenis

Foto van de Ambulance vroeger

Oude Mercedes AmbulanceFoto('s): Rutger Kappes
de grote beurt mercedes Giel BeelenFoto('s): Tamer Elsayed

Fotobron en Fotobron

Reacties
  1. Haye Mellema zegt op 14 maart 2019 om 14:57:

    Wanneer je niet kan kiezen tussen ‘te dik in de kist’ of ‘weer een feestje gemist’…

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken