Groter, veiliger en zuiniger – dat zijn de steekwoorden voor de volledig nieuwe Skoda Fabia. Je bent nu volledig op de hoogte. Iets meer info? Vooruit. Dit is de vierde generatie van de Fabia, en hij staat dit keer wel op hetzelfde platform als de nieuwe Volkswagen Polo. De vorige Fabia liep een halve generatie achter op de Polo. Net als bij de Octavia en de Golf heeft het er alle schijn van dat dit misschien wel de beste keuze is tussen de twee.

Een mooier interieur

Het interieur ziet er om te beginnen fantastisch uit. De stoffen strip over het dashboard oogt hoogwaardig en Skoda zorgde voor toffe details. De verwarming bedien je niet met suffe swipe-paneeltjes, maar met draaiknoppen. De techniek is gelijk aan die van de VW Polo, dus als de prijs gunstiger is en je vindt de Fabia mooier om te zien, waarom niet? Al moeten we toegeven: de Ibiza ziet er ook nog altijd erg leuk uit.

Afmetingen nieuwe Skoda Fabia

De nieuwe Skoda Fabia is 111 millimeter langer en 48 millimeter breder. De hoogste is op een paar millimeter na gelijk gebleven. De bagageruimte nam toe van 330 tot 380 liter. Volgens Skoda is de Fabia ook nog eens de meest aerodynamische auto in zijn klasse. Voor de velgen is er volop keuze: de wielen lopen uiteen van 14 tot 18 inch. Optioneel monteert Skoda een 9,2-inch navigatiescherm en een 10,25-inch instrumentarium.

Motoren

De motoren zijn grotendeels gelijk aan die van Volkswagen. Je bestelt de nieuwe Skoda Fabia altijd met 1,0-liter driecilinders waarvan de vermogens uiteenlopen van 95 tot 110 pk. Een sportievere Monte Carlo-uitvoering komt, maar we hopen ook op een volbloed RS. De prijzen voor de nieuwkomer zijn nog niet bekend.

Reacties

  • habex heeft op 30 september 2021 geschreven:

    pas nieuw de fabia skoda voor de vrouw heb er zelf meegereden ik vind dat deze beetje danst op de weg.
    raar maar waar ophanging of banden dat is mijn vraag eens terug naar garage kijken wat ze zeggen daar.

    groetjes lucien

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)