Oettinger is niet alleen het budgetbier van Lidl waar van het aluminiumfolie op de hals, hoe goed je het ook verwijdert, altijd in je smikkel terechtkomt. Het is ook een Duitse tuner die, in dit geval, doet wat Volkswagen zelf niet aandurfde: een Volkswagen Golf TCR voor op straat bouwen. Eentje mét de volledige uitbouw.

Zie de Volkswagen Golf GTI TCR als een ode aan de volbloed TCR-racer. Een ode zonder het bredere plaatwerk of het vermogen. De Oettinger Volkswagen Golf TCR neigt meer naar het echte werk met de nodige uiterlijke borstklopperij en zelfs een halve rolkooi. En, niet te vergeten: tot wel 500 pk en 550 Nm.

Om de 2,0-liter turbomotor om te bouwen tot woesteling met een halve ton aan pk’s, moet er nog het een en ander gebeuren. De motor gaat uit elkaar en de fabriekszuigers verdwijnen. Onder meer gesmede zuigers zorgen dat de boel niet uit elkaar ploft. Deze ombouw is er voor de Golf R met vierwielaandrijving. Voor de Golf GTI pompt Oettinger het vermogen op tot 360 pk.

Wat kost de Oettinger Volkswagen Golf TCR?

De kit om het uiterlijk van je Golfje om te toveren tot Oettinger Volkswagen Golf TCR kost je 9.980 euro. Voor de spoiler moet je 1.390 euro extra overmaken. Stoelen, een schroefset en een rolkooi staan ook op de optielijst. Als we een tipje mogen geven: laat de stickers maar lekker zitten – de paar extra centimeter aan weerskanten is imposant genoeg.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)