Welke eigenschappen erfde jij van je ouders? De ogen van je vader? De snor van je moeder? Als je geen Max Verstappen heet, ben je niet zo gezegend als Oliver Solberg. De zoon van Petter Solberg kwam op de wereld met hetzelfde grote rallytalent. Dat het rally-DNA in de familie zit, bewees de jonge rallycoureur afgelopen weekend.

Oliver is dus de zoon van voormalig WRC-kampioen Petter Solberg en van één van ’s werelds beste vrouwelijke rallycoureurs, Pernilla Walfridsson. De jongeman is slechts zeventien jaar oud en won al zijn eerste American Rally Association-toernooi.

De Olympus Rally werpt over een lengte van 200 kilometer stof op in de bossen net buiten Seattle. Dit gebied werd vroeger gebruikt voor de Amerikaanse ronde van het World Rally Championship. Veelbelovend is de zoon van Petter Solberg zeker: dit was de eerste keer dat hij op dit parcours meedeed.

Zo vader, zo zoon

Solberg was 25,9 seconden sneller dan zijn teamgenoot en verdedigend ARA-kampioen, David Higgins – ook geen onbekende familienaam. Net zoals zijn vader rijdt Oliver in een Subaru WRX STi, in de klassieke blauw-gele kleuren. Hij heeft zelfs de iconische goudkleurige wielen van het Subaru Motorsports VS-team overgenomen.

Het mag dan pas één overwinning zijn, het zou mooi zijn als hij meerdere successen weet te behalen. Het is altijd genieten als een Solberg het ver schopt. Ook gaf zijn succes ons een goed smoesje om de prachtige foto’s hierboven te gebruiken.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear