Dit is de nieuwe Opel Grandland X. En wat Opel ook beweert: het is gewoon een hoog ding dat zijn hele leven veilig op het asfalt blijft. En niet ‘de ultieme mix van sportiviteit en avontuur’. Bestaan er überhaupt nog mensen die in dat soort marketinggeneuzel trappen?

Wat moet ik echt weten over de Opel Grandland X?

Het belangrijkste om te weten is dat de Opel Grandland X de grootste crossover is die het merk aanbiedt. Hij is 20 centimeter langer dan de Mokka X en 25 centimeter langer dan de Crossland X (die je allang weer vergeten was). In totaal is de nieuwe Opel 4,48 meter lang. De bestuurder mag vier passagiers uitnodigen en 514 liter aan bagage achterin duwen. Of tot 1.652 liter en alleen een co-piloot. Als het echt gezellig wordt, biedt Opel OnStar nu de nieuwe mogelijkheid om hotelkamers te boeken of een parkeerplaats te vinden. Wij verzinnen dit niet, hè. Staat gewoon in het persbericht.

En verder?

Tja, verder is het gewoon een grote Opel. Dat betekent dat je alle opties kunt aanvinken die je al kent: adaptieve cruisecontrol met voetgangersdetectie en automatische noodremassistentie, vermoeidheidssignalering, 360-graden camera, elektrische achterklep, inductieladen voor je smartphone, een mega-ergonomische stoel en led-koplampen.

Welke motoren krijg je in de Opel Grandland X?

Dat horen we later. De nieuweling zit volgens Opel in het c-segment, samen met de Astra en Zafira. Verwacht dus soortgelijke motoren. De Opel Grandland X verschijnt in de herfst van dit jaar.

Advertentie

Reacties

 • Rene heeft op 5 juli 2017 geschreven:

  [Quote] : Opel Grandland X is de ultieme mix van… gaap [end quote]
  Bij het lezen van artikelen die op een dergelijke wijze openen, moet ik altijd even glimlachen. Auto’s zijn qua uiterlijk héél goed te vergelijken met : gordijnen, huizen, bankstellen, brillen etc. etc. Wat de één vreselijk mooi vindt, vindt een ander saai of zelfs lelijk.

  Vraag mij af uit welk ‘ei’ de auteur is komen kruipen? Het spreekwoord “over smaak valt niet te twisten” is al érg, érg oud,

  Daarom mogelijk de suggestie : schrijf het artikel nog eens als je ermee gereden hebt en laat de ‘looks’ van de auto aan de kopers over.

  Daarnaast : er is nog een ander zéér belangrijk aspect m.b.t. de Grandland X. Ook in deze auto kun je de AGR gecertificeerde stoelen als optie erbij nemen. Is dat dan zo belangrijk? Ik stel voor dat wanneer je langer bent dan 1.80 meter, je wellicht een keer moet gaan rijden in een auto die uitgerust is met AGR stoelen.

  Reageer
 • peter van den bemt heeft op 19 april 2017 geschreven:

  Gewoon een hoog ding. Ja, de Mitsubishi Outlander, de Seat Ateca, de VW Tiguan, de Hyundai Tucson, de Skoda Kodiaq, DIE zijn mooi!! NIET. Dan is deze toch wel een tikkie, niet veel, maar wel echt een tikkie speelser.

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie