Grote auto, piepklein stuur. Zo kon je de Peugeot 3008 (en zijn grote broer, de 5008) altijd treffend omschrijven. Vandaag is de Peugeot 3008 facelift onthuld. En we hebben goed nieuws voor fans van het stuurtje waar je overheen moet kijken om de tellers te zien: dat is gebleven. De SUV krijgt wel een scherpere neus en betere snufjes.

De dagrijverlichting strekt zich nu uit naar onderen, net als die van de Peugeot 508. De drie klauwen als achterlichten bestaan nu elk uit drie bladen en de richtingaanwijzer is dynamisch. Vanbinnen is het 10-inch scherm nieuw, net als de gebruikte materialen voor de bekleding. Bovendien voegt het merk een Black Pack-optie toe, waarbij alle trimdelen in zwart worden uitgevoerd.

Daarnaast rust Peugeot de 3008 facelift uit met de nieuwste rij-assistenten, bijvoorbeeld een verbeterde rijstrookhulp en een nachtcamera. Wat betreft de aandrijving zijn de plug-in hybrideversies met 300 of 225 pk terug, en je kunt kiezen uit een benzinemotor met 130 of 180 pk. Dieselaars moeten het doen met een 1,5-liter viercilinder en 130 pk.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)