Wat de Porsche 911 GT3 RS gemeen heeft met de Ikea? We geven nu een voorzetje voor een flauwe grap, maar nee, we hebben het niet over de picnic-tafel achterop het circuitmonster.

Het zit zo: lakkleuren hebben een paar jaar ontwikkelingstijd nodig. Zo parkeren ze een nieuwe lak eerst twee jaar lang in de hete woestijn om te kijken of de kleur niet verandert door de zon. Ontwerpers moeten dus een aantal jaar vooruit kijken naar welke trends gaan komen.

‘Een belangrijke bron van inspiratie is de meubelindustrie’, zegt exterieurkleurontwerper bij Porsche Daniela Milošević. ‘Want die heeft ook een lange ontwikkelingstijd nodig voor haar kleuren.’ Of de nieuwe Hokksund-donkergroene deuren van de Ikea PAX-kast inspiratie was voor ‘Lizard Green’ op de Porsche 911 GT3 RS, is niet bekend.

Hoe en waarom een kleur in de mode komt, is lastig te bepalen. De mode-industrie geeft vaak de aanzet, waarna een tint wordt opgepikt door interieurontwerpers en meubelmakers. Betekent dit nu dat we allemaal Lizard Green-meubelen moeten kopen?

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie