Vierwielaandrijving, winterbanden, genoeg comfort voor een paar uur rijden, een beetje ruimte voor een skihelm en eventueel wat ski’s. Veel meer eisen hoef je niet te stellen aan je vervoer voor de skivakantie. En omdat je je tijd zo goed mogelijk wil benutten, wil je niet te lang onderweg zijn, want dat is zonde van je ski-uurtjes.

Als je het zo bekijkt, is een Porsche 911 Turbo S met dakdragers het ideale vervoer voor de skivakantie. Hij doet al het bovenstaande en ook nog eens met 580 pk en 750 Nm koppel. De kans is groot dat je voor je ski-oord door Duitsland moet en met de topsnelheid van 330 km/u kun je wat minuutjes waardevolle tijd winnen. En wat je niet mee kunt nemen, huur je aldaar maar.

En de Porsche 911 Turbo S met dakdragers mag dan presteren als een supersportauto, Porsche vindt zijn Alltagstauglichkeit, zoals dat zo mooi heet in het Duits, zijn praktische bruikbaarheid dus, minstens zo belangrijk. Meer daarover lees je in de rijtest van de Porsche 911 Turbo S.

Het is een wonderbaarlijke machine, die Porsche 911 Turbo S. Het is een van de snelste auto’s die we ooit hebben gereden, tegelijkertijd heeft nooit een auto het zo makkelijk gemaakt om zo hard te rijden. En dat is best handig met koude weersomstandigheden. Probeer de topsnelheid maar niet in de sneeuw te bereiken. En als je het doet: film het.

Foto’s: HG cars via Autogespot.nl

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie