Dit is best cool. Een RC Mirai die ook nog eens écht op waterstof rijdt. De radiografisch bestuurbare Toyota Mirai staat op het TT-02-chassis van Tamiya. Doorgaans doe je hier een batterij in die een elektromotor aandrijft. De reguliere batterij verdween om ruimte te maken voor en miniatuur-brandstofcel, ontwikkeld door het bedrijf Bramble Energy. De innovatie schijnt makkelijk schaalbaar te zijn, vandaar dat ze hem nu in schaal 1 op 10 maakten.

De kleine brandstofcel zet waterstof om in elektriciteit waarmee een elektromotor wordt aangedreven. Als de waterstof op is, kunnen de twee groene waterstofpatronen vervangen worden door volle. Volgens Toyota rijdt deze waterstof-rc twee keer verder dan andere radiografisch bestuurbare auto. De kap van de Mirai is speciaal voor Toyota gemaakt door Tamiya.

De RC Mirai van Toyota en Tamiya is een leuke publiciteitsstunt, maar voorlopig zijn er geen plannen om de kleine waterstofauto aan te bieden aan het publiek. Uiteraard kun je wel gewoon de Tamiya TT-02 met een accupakket kopen. We denken ook niet dat er iemand op de kap zit te wachten voor zijn of haar op afstand bestuurbare auto.

Radiografisch bestuurbare Toyota Mirai rijdt op waterstof

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie