In 2008 liet Rolls-Royce Pininfarina zijn gang gaan met een Phantom Drophead Coupé. Het Italiaanse designhuis kwam toen met de Rolls-Royce Hyperion aanzetten. Het vierkante huis op wielen kreeg ronde vormen en lijnen waar een gemiddelde Morgan of Lancia jaloers op was. Op de Concours d’Elégance van Pebble Beach mocht de wereld de Hyperion voor het eerst aanschouwen.

Het koetswerk bestaat volledig uit koolstofvezel en binnenin vind je nog meer hout dan in een duur Yacht. Pininfarina kortte de wielbasis in en plaatste een dakje met een ienimini ruitje. Zei er iemand dode hoek? Qua ruimte doet de cabine ons een beetje denken aan een Peugeot Partner en wij vragen ons dan oprecht af of een lange slungel zijn benen wel kwijt kan. Maar dat maakt allemaal geen donder uit. De auto koop je als unieke aanvulling voor je autoverzameling: er bestaat namelijk maar één Rolls-Royce Hyperion.

Wil jij deze unieke Rolls-Royce Hyperion in je verzameling? Hij staat al sinds 2013 te koop bij Al Ain Class Motors in Dubai. Toen kostte de unieke machine nog 3 miljoen euro. Nu nog maar 1,5 miljoen euro. Je zou denken dat ze in Dubai in de rij staan voor een unieke Roller. Je hebt hoe dan ook een sterke onderhandelingspositie. Misschien kun je er een gouden wrap of tijger bij afdingen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)