Het moest een wissel van hetzelfde kaliber worden als die van Hamilton. Na vier kampioenschappen gewonnen te hebben verhuisde Vettel van het dominante Red Bull Racing naar Ferrari. Echter namen de prestaties van Ferrari seizoen op seizoen niet toe, maar af. De relatie tussen de Italianen en Vettel verslechterde. En hoewel de partijen het in de media nog relatief netjes hielden, mag je gerust spreken van een vechtscheiding tussen het team en de coureur. De nasmaak blijkt zo bitter, dat Sebastian Vettels Ferrari-verzameling de deur uit moet.

Gepersonaliseerde Ferrari’s

Sebastian Vettel doet vijf Ferrari’s van de hand. De drie modernste van het stel – een LaFerrari, F12tdf en een 458 Speciale – herken je aan het Vettel-logo in de hoofdsteun. Met zo’n specifieke personalisatie kun je ervan uitgaan dat het ooit de bedoeling was om de auto’s langere tijd te houden. De Ferrari Enzo en de Ferrari F50 pronken niet met een dergelijke personalisatie, maar deze zullen dan ook niet nieuw zijn gekocht door de coureur. Toen de F50 gebouwd werd in 1996, was Vettel namelijk negen jaar oud.

Sebastian Vettels Ferrari-verzameling gaat hard

De LaFerrari en de Ferrari F50 zijn inmiddels al verkocht. Blijkbaar zijn de Ferrari’s van een wereldkampioen in trek, dus je kunt maar beter snel zijn. De prijzen van de Ferrari’s zijn niet bekendgemaakt, ook niet van de auto’s die al verkocht zijn. Naast de Ferrari’s verkoopt Vettel een Mercedes SL 65 AMG Black Series uit 2009, een Mercedes SLS AMG en nog een BMW Z8 Roadster. Alle auto’s staan momenteel in Zwitserland. Je bekijkt ze bij dealer Tom Hartley JNR. Wat zal de eerste Aston Martin zijn die Vettel in zijn garage parkeert?

Reacties

 • Chris heeft op 19 februari 2021 geschreven:

  Prachtige gele F12 tdf, die wordt waarschijnlijk alleen maar veel meer waard.

  Reageer
 • Irazu Rules heeft op 19 februari 2021 geschreven:

  Als ik toch een paar miljoentjes ongebruikt had liggen…

  Even wachten op de biografie trouwens

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)