Een paar van de snelste zevenzitters ter wereld

Gooi de achterbank plat, en je kunt een hoop wc-papier inslaan

Dit zijn de snelste zevenzitters ter wereld
Dit zijn de snelste zevenzitters ter wereld

Vervelend, zo’n latex-allergie, maar het is niet het einde van de wereld. Er zijn nog genoeg potente (haha) auto’s om uit te kiezen als je je vijfkoppige roedel minimensjes en je mede-producent moet vervoeren. Al moet je soms wel even naar een tuner voor een beurt. Hieronder zie je een greep uit de snelste zevenzitters ter wereld. Gooi de achterbanken plat en je kunt naar hartenlust wc-papier inslaan voor de coronapocalyps.

Audi SQ7 (van Abt)

preview

Past een hele Abtdij in

De standaard Audi SQ7 is al zeer vlot. Overhellen: nul. Grip: eindeloos. Onderstuur of overstuur: afwezig. 0-100? 4,8 seconden. Niet genoeg? Abt voegt 85 pk en 70 Nm toe. De diesel-V8 van de Audi SQ7 van Abt beukt nu 520 pk en 970 Nm naar buiten. En heb je hoogtevrees? Abt bouwt een knopje in de SQ7 waarmee je de luchtvering tot 20 millimeter kunt laten zakken. Dit is nog de vorige versie, want Abt is nog niet aan de slag gegaan met de SQ7-facelift.

Tesla Model X

preview

In de Model X kun je het geluid van de F-type uitstekend horen

De snelste Tesla Model X is de P100D; die rijdt van 0 naar 100 in 3,1 seconden. De beste manier om je kinderen stil te krijgen. De Tesla heeft maar één versnelling en boven de 120 km/u is de puf daar behoorlijk uit; met hoge snelheid en veel luchtweerstand kunnen elektromotoren niet echt goed overweg.

Brabus 850 XL

preview

Voor papa’s en mama’s zonder verantwoordelijkheidsgevoel

Druk veertien oogballen simultaan achterin de oogkassen met de 850 pk en 1.450 Nm van deze aangedikte Mercedes GLS. Brabus heeft de topsnelheid van de 850 XL elektronisch gelimiteerd op 300 km/u. In 4,2 seconden zit de Brabus 850 XL op 100 km/u. Daar kan een hoop Page achterin.

Cadillac Escalade HPE800

preview

Hennessey. Nu ook voor Hennie

Alles is groter in Texas. Ook de gezinnen. Niet gek dat de Texaanse tuner Hennessey Performance ook een rits zevenzitters aanbiedt. Bijvoorbeeld de Cadillac Escalade HPE800. De perfecte auto als je toch al vierlaags shopt. De supercharged V8 pompt er 816 pk en 1.100 Nm uit. Van 0 naar 96 km/u gaat deze rappersdroom in 3,7 seconden. Een kwartmijl, want Amerika, doet ie in 11,7 seconden. De snelheid is op het moment dat je de eindstreep passeert 186 km/u.

BMW X7 M50i

BMW X7 M50iFoto('s): BMW
De grille slokt ook zo zeven mensen op

De BMW X7 M50i is onderweg en biedt meer dan een cilinder per passagier. De V8 produceert 530 pk en 750 Nm. De 0-100-tijd is 4,7 seconden. Niet vlot genoeg? Dan moet je even geduld hebben, want Alpina test nu hun interpretatie op de Nürburgring, deze familiezeuler krijgt naar verwachting meer dan 600 pk.

Skoda Kodiaq RS

Skodia Kodiaq RSFoto('s): Mark Fagelson en Jonathan Fleetwood
Racebeertje

De 2,0-liter dieselmotor in de Skoda Kodiaq RS produceert slechts 239 pk. Waarom staat ie dan in dit lijstje? Skoda ronselde Ring-koningin en TopGear-presentatrice Sabine Schmitz. Zij zette een tijd neer van 9:29,84 in de Skoda Kodiaq RS. Het is daarmee de snelste zevenzitter rond de Nürburgring.

Ford F-150 Raptor SuperCrew (met een sofa achterin)

Ford F-150 Raptor 2019 zandFoto('s): Ford
Wel even goed vast ducttapen

‘SuperCrew’ betekent bij een Ford F-150 Raptor dat de pick-up vier deuren en een volwaardige achterbank heeft. Je bent dus al een heel eind qua zitvoorzieningen. Pak een rol ducttape en een handje snelbinders om de overige twee zitplekken achterin te bevestigen. Of span een bagagenetje en leg de twee passagiers die je het minst mag eronder. Nog meer wc-papier of personen meenemen? Ga dan voor de VelociRaptor 6×6.

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken