De Nederlandse game-studio Lion Castle houdt het wel spannend. Op 4 september moet hun nieuwe racegame Super Street The Game in de winkels liggen. En met nog minder dan een maand te gaan, was er nog nergens gameplay-beeld te bekennen.

Tot gisteren het verlossende filmpje kwam. De studio geeft zes minuten beeld uit het spel vrij. Ze demonstreren hoe je een roestige perenkist ombouwt tot dikke racer en vervolgens om een lantaarnpaal vouwt.

Super Street The Game is overduidelijk een arcade-racer. De makers achtervolgen de vibe van de eerste delen van Need for Speed Underground en van Burnout. Dat lijkt op de eerste beelden redelijk geslaagd. Zijn dat nou nostalgische gevoelens die ons bekruipen?

NFS-wegligging

De wegligging (voor zover je kunt oordelen op een video) lijkt enorm op NFSU. Niet het grootste compliment wat je een game kunt geven, maar we wachten geduldig af met oordelen tot we het zelf gespeeld hebben.

Super Street The Game laat de spelers hun auto’s aanpassen tot ze een ons wegen. Uiteraard onder toeziend oog van fans die het iets te warm lijken te hebben. Elk onderdeeltje is vervangbaar met spulletjes van echte merken. Je zult niet snel een identieke auto tegenkomen. En ook het schademodel ziet er enorm gedetailleerd uit. Je kunt hele stukken van de carrosserie achterlaten bij een overstekende boom of lantaarnpaal.

Aan deze twee dingen ben je waarschijnlijk de meeste tijd kwijt. Opbouwen en vernietigen. Lego is er uiterst succesvol mee geworden. En wellicht deze game ook wel.

Super Street The Game: eerste gameplay

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)