Het grootste exportproduct van Nederland zijn machines en onderdelen daarvoor. Games, en met name racegames, komen niet in de top 100 voor. We zijn nooit hersteld van de klap die onze industrie kreeg toen Davilex Games in 2006 stopte. Want, je verwacht het niet, A2 Racer ging ook de grens over.

Het tij zou zomaar kunnen keren. De Nederlandse gamestudio Team6 werkt op dit moment hard om in september Super Street The Game te lanceren. Het is een spel dat draait om racen en het modificeren van je auto, vernoemd naar het Amerikaanse tuner-tijdschrift Super Street.

De release

Aangezien de informatie schaars is, en het spel over iets meer dan een maand al in de winkels moet liggen, namen we contact op met de Nederlandse ontwikkelaar, waar meer dan 30 mensen aan het werk zijn.

De focus van Super Street The Game is duidelijk: ze willen het gevoel dat de oude Burnout-reeks en de eerste Need for Speed Underground geeft, terughalen. Dat betekent een spectaculaire arcade-racestijl en heel veel tuning. En daarom zit er bijvoorbeeld ook split-screen in het spel

De automerken in Super Street The Game zijn fictief. Zo gaan de fabrikanten niet mekkeren dat hun auto’s kapot gaan in het spel of te hard gemodificeerd worden. Mensen met kwade zin kunnen hun auto op meerdere manieren verknallen, dus. Alle 700+ onderdelen in het spel komen wél van echte merken.

Je begint in Super Street The Game met een roestig stinkhok dat je gaandeweg moet opknappen en omtoveren tot jouw racende droom. Haast elk onderdeel, van koplamp tot volledig motorblok, is aanpasbaar of vervangbaar.

De verwachting van Super Street The Game?

Een verwachting uitspreken over Super Street The Game is zeer lastig. Met name omdat er nog geen bewegend beeld van het racen is. Maar wie weet vindt de ontwikkelaar precies een sweet spot en kunnen we in september genieten van een arcaderacer waarbij de wegligging niet ruk is – en die zijn zeldzaam. Het modificeren ziet er in ieder geval prima uit, al is het toch jammer dat er voor gekozen is om geen echte auto’s te gebruiken.

Op 4 september zou het spel uit moeten komen. De voornaamste markt is Amerika, gezien Super Street daar het bekendst is. Hier zul je ‘m ook ongetwijfeld kunnen krijgen.

Super Street The Game: modificeren

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)