In 2018 werd de 24 Uur van Le Mans eindelijk, ein-de-lijk gewonnen door Toyota. De TS050 Hybrid, met achter het stuur onder andere Fernando Alonso, gaat de geschiedenis in als de tweede Japanse auto die de legendarische race ooit won. Na de Mazda 787B in 1991. Nu heeft RC-automerk Tamiya het op zich genomen om de winnende auto naar jouw fris gestofzuigde vloer te brengen. Dit is de Tamiya TS050 Hybrid.

Het werkelijkheidsgetrouw gebouwde model in de schaal 1:10 is onderhuids niet zo bar ingewikkeld, maar ziet er wel uiterst serieus uit. Hij staat op Tamiya’s F103GT-onderstel, met de motor achterin en achterwielaandrijving. De voorwielophanging is onafhankelijk en de grondspeling is in te stellen.

Het model vereist heel wat bouwuurtjes – zoals je ‘m hier ziet, is ie al geverfd en beplakt met stickers – wat z’n onvermijdelijke lot des te tragischer maakt. Immers, op een gegeven moment kun je die stoelpoot niet meer ontwijken en vind je dat mooie splittertje en die delicate koplampjes op de meest vreemde plaatsen in je woonkamer terug. Ach, kun je weer opnieuw met lijm in de weer, is ook leuk.

De Tamiya TS050 Hybrid kost zo’n 190 euro. Meer informatie vind je hier.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear