‘Autoliefhebber, maar ook iemand die graag iets exclusiefs heeft’, dat wil de Nederlandse DJ La Fuente uitdragen met deze nogal opvallende Porsche 911 Turbo. Hiervoor reed de DJ al met een grijze 911 Carrera 4S die door Techart was omgebouwd, maar dat was echt een tussendoortje tot deze Turbo kwam, die je volgens de tuner de Techart GTstreet R mag noemen. Want tja, als je feesten geeft onder de naam Full Colour, dan kun je eigenlijk niet met een grijze 911 rondrijden.

De auto rolde van de fabriek naar de tuner

De Techart Porsche 911 Turbo van DJ La Fuente is volledig door de producer en plaatjesdraaier samengesteld bij de tuner en op de teller staat minder dan 50 kilometer. Techart bouwt al sinds 1987 Porsches om tot smaakafhankelijke objecten met meer snelheid. Als knipoog naar dat beginjaar limiteert de tuner het aantal GTstreet R’s op 87. Dat nummer zie je ook terug in de stoelen. De uitbundige bodykit zou voor vier keer meer downforce op de achteras zorgen en 45 procent minder lift op de neus.

Ook meer vermogen in de Techart Porsche 911 Turbo van DJ La Fuente

Als je dan toch bezig bent, dan stop je niet bij het uiterlijk. De 3,8-liter turbomotor van de 911 Turbo zorgt al voor een van de kortste acceleratietijden die je momenteel kunt kopen, maar Techart prikt er nog 150 pk bij. Het totale vermogen is nu – mede dankzij nieuwe turbo’s – 800 pk en de topsnelheid is ondanks alle vleugels en de toegenomen downforce 350 km/u.

De prijs van de Techart Porsche 911 Turbo van DJ La Fuente

Tot op de cent verklapt de DJ de prijs van zijn nieuwe aanwinst niet, maar wel geeft hij toe dat het richting de half miljoen gaat. Een Porsche 911 Turbo S zonder opties kost al 290.000 euro in Nederland, dus zo kun je ongeveer inschatten hoe de factuur van Techart eruitziet. Zou jij je 911 Turbo ook voor dat geld verbouwen of er een dikke daily naast kopen? Het scheelt dat La Fuente die al heeft…

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)