De toekomst van auto’s is elektrisch. Het probleem is dat de meeste elektrische auto’s op dit moment a) erg duur zijn, b) erg saai of c) beide. Volgens ons trio kan de wereld pas opgewonden raken van elektrische auto’s als er een budget-sportauto is. Iets dat goedkoop, elektrisch, en – het belangrijkst – leuk is.

Momenteel is er geen enkele auto op de markt die aan deze drie eisen voldoet. En dus gaan Freddie, Chris en Paddy de uitdaging aan om een elektrische sportauto te bouwen met een klein budget. Vervolgens testen ze ‘m op de mooiste industriële locaties van de Midlands tijdens de inwijding van TopGears elektrische endurance-race: de 24 Minuten van Le Mansfield.

Net zoals de 24 Uur van Le Mans dus, maar dan wat korter. En elektrisch. En in een plaatsje in het midden van Engeland. Je kunt genieten van enkele minuten aan uitstootvrije spiegel-aan-spiegel-racerij, een ongeplande crash (van Freddie, natuurlijk) en slechts een heel klein beetje elektrocutie.

Daarnaast test Chris Harris de Tesla Model 3 op het TopGear-circuit, om even in de EV-sferen te blijven. We hebben deze keer ook twee gasten die langs de studio komen: Danny Boyle en Himesh Patel.

Aanstaande zondag 23 juni om 21:00 uur zie je TopGear S27E02 op BBC2. Noteer het in je agenda. Had je trouwens al de eerste aflevering van het nieuwe seizoen gezien? Aflevering 2 belooft minimaal zo leuk te worden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)