Popperige stadsautootjes zijn een uitstervend ras. Kleine auto’s staan gelijk aan kleine winstmarges, zeker als automerken er ook nog batterijen in willen proppen. Volgens Toyota is er geen reden tot paniek. De Toyota Aygo is springlevend en zestien jaar na de oorspronkelijke lancering, is het tijd voor een nieuwe generatie. De Toyota Aygo X Prologue is een hogere en potigere interpretatie van de stadsauto. Uiteraard met een toefje crossover.

De Toyota Aygo X Prologue komt bekend voor

Hoewel je de auto nooit zult verwarren met het uitgaande model, zijn er genoeg overeenkomsten. De achterlichten en de achterklep zijn onmiskenbaar Aygo, net als de korte bumpers. Aygoïsten zullen zich direct thuisvoelen in de Toyota Aygo X Prologue. Volgens Toyota was het ‘de wens om het A-segment opnieuw te definiëren, zonder compromissen te sluiten.’

De buitenspiegels zijn een soort GoPro’s

De bodembeschermplaat áchter is voorzien van een montagepunt voor een fietsendrager. Eenmaal aangekomen op de bestemming, kun je de buitenspiegels demonteren om ze te gebruiken als actiecamera’s. Zo kun je je wilde mountainbike-avonturen vastleggen. Dat klinkt allemaal zeer diefstalgevoelig, maar het idee is leuk.

Wanneer komt de Toyota Aygo X?

Goede vraag. Over productieplannen spreekt het merk nog niet. Wel zeggen ze dat ze het A-segment (dus de kleine stadsautootjes) zeer belangrijk vinden. Het is dus even afwachten of de Toyota Aygo X daadwerkelijk in productie gaat en of hij dan komt als benzine- of als batterijauto. Voor nu moet je het even doen met de foto’s.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)