Sommige dingen hoef je alleen maar bij de naam te noemen en dan weten mensen automatisch dat het tof is. We noemen een Grand Canyon of een Eames Lounge Chair. Of wat dacht je van een Land Cruiser met een 6,2-liter V8-motor van Chevrolet. Of gewoon LS-swap, zoals de coole jongens het noemen. Daarnaast is de Land Cruiser (FJ62) volledig gerestaureerd. Het bedrijf TLC uit Noord-Carolina (maar oorspronkelijk uit Californië) is verantwoordelijk voor dit toffe project.

Het kostte 2.200 uur om een ​​volledige restauratie uit te voeren, waarbij de carrosserie van het ladderframe is gehaald. In Amerika noemen ze dit een frame-off rebuild, mocht je ooit in de markt zijn voor zoiets. Die tijd is goed besteed, daar ben je het ongetwijfeld mee eens. Vooral de kostbare uurtjes die in de installatie van de 435 pk sterke 6,2-liter LS3 gingen zitten niet. Ze hadden ook al die tijd op de bank kunnen Netflixen. Daarover gesproken: deze FJ62-generatie van de Land Cruiser zag je trouwens ook veel in Narco’s.

De Land Cruiser met LS-V8 krijgt ook andere verbeteringen

Het is lastig om een stuk van de Land Cruiser te vinden die er niet fabrieksnieuw uitziet. En dat voor een auto van veertig jaar oud. Naast de nieuwe V8 krijgt de Land Cruiser verbeteringen aan de ophanging, remmen, assen, wielen en banden. Binnenin vind je een discreet geplaatste touchscreen voor de navigatie en een verbeterde airconditioning.

Er is eigenlijk maar één ding dat we anders zouden doen als dit ons cadeautje was: een andere versnellingsbak zoeken dan de 4L65E die er nu in ligt. We hebben niets tegen de versnellingsbakken van GM (hoewel genoeg van jullie dat misschien wel hebben), maar een handbak is gewoon beter als je toch offroad zou willen gaan. De prijs van deze Land Cruiser met LS-V8.

Reacties

 • Eilpost heeft op 10 december 2021 geschreven:

  Wat is de prijs

  Reageer
 • Michael heeft op 7 december 2021 geschreven:

  usd 175.000

  Reageer
 • Jeroen heeft op 7 december 2021 geschreven:

  Wat is de prijs?

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)