De mosterdgoudgekleurde creatie die je nu serieus aankijkt is de vernieuwde Volkswagen Golf. Ja, staar hem maar eens goed in zijn ogen: hij is écht nieuw. De belangrijkste wijzigingen vind je in het interieur en onderhuids. Dit zijn de 8 belangrijkste punten.

01. De vernieuwde Volkswagen Golf begrijpt gebarentaal

Nee, ga nou niet je middelvinger opsteken naar je Golfje. Dankzij Gesture Control kun je door langs het scherm te vegen (en er dus niet tegenaan) door het menu bladeren, of een volgend nummer selecteren. De vernieuwde Volkswagen Golf is de eerste in zijn klasse met deze functie. De BMW 7-serie had het al eerder.

02. Active Info Display is de Virtual Cockpit van de Golf

De Virtual Cockpit van Audi waait eindelijk over naar Volkswagen. Dit betekent dat de tellers achter het stuur vervangen worden door één groot scherm.

03. Filerijden doet de Golf voor je

Je hoeft enkel je handjes aan het stuur te houden. Gasgeven en remmen doet de Golf helemaal zelf in de file dankzij Traffic Jam Assist. Handig. Als het verkeer sneller gaat dan 60 km/u moet je het weer zelf doen.

04. De 1.5 TSI Evo is nieuw

Toe maar, Volkswagen. Stoer, dat Evo achter de naam van de nieuwe 1.5 TSI. De nieuwe viercilinder produceert 150 pk. Een BlueMotion-variant met 130 pk volgt nog. Een zeventraps-DSG gaat de zestraps-DSG vervangen.

05. De GTI krijgt meer power

Lekker zeg. De vernieuwde Volkswagen Golf GTI krijgt nu 230 pk of zelfs 245 pk als je de Performance-uitvoering neemt.

06. BMW M4-kleurtje voor de Golf

Dat gouden kleurtje is nieuw en heet Turmeric Yellow. Het staat de M4 goed, en de vernieuwde Golf ook. Dus ga je hem bestellen, onthoud: Turmeric Yellow.

07. Meer ledjes!

De halogeen-koplampen zijn vervangen door full-led-exemplaren. Dat was het.

08. In maart staat de vernieuwde Volkswagen Golf in de showrooms

De Golf staat in maart 2017 in de showrooms van de Nederlandse Volkswagen-dealers. De vernieuwde e-Golf en Golf R worden binnenkort door Volkswagen gepresenteerd.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie